Pe internet circulă multe sfaturi culinare, iar nu demult a devenit viral unul care recomandă ca înainte de a pune brioșele în tavă pentru copt să presari și orez uscat. În felul acesta, explică utilizatorii de TikTok și Instagram care au venit cu ideea, boabele vor absorbi excesul de ulei sau unt, iar fundul brioșelor va fi perfect.
Ca în cazul oricărui alt desert, și pentru brioșe este nevoie să respecți cantitățile, temperaturile și modul de preparare. Ai nevoie de grăsime pentru a face aluatul fraged, umed, dar și aromat. În plus, aceasta ajută și la dospire. Totuși, atunci când coci brioșele de multe ori se ard din cauza grăsimii. Cât de mult ajută orezul uscat pus pe fundul tăvii?
Specialiștii de la Allrecipes.com au făcut un test. Au copt șase brioșe punând orez în tavă și alte șase fără, respectând restul instrucțiunilor. La final, când au scos brioșele din formele de hârtie nu au observat nicio diferență vizibilă. Textura lor era la fel la interior, iar gradul de ardere era similar. Totuși, orezul a ajutat ca grăsimea să nu pătrundă în formele de hârtie. Dacă prepari desertul pentru o ocazie festivă și utilizezi niște forme cu modele speciale, te-ar putea ajuta să pui orez în tavă. În cazul în care te grăbești, poți să sari peste acest pas pentru că brioșele tale nu vor avea de suferit.
Citește și: Rețetă de brioșe cu vanilie și fistic. Desertul cu care poți impresiona orice pofticios
Sfaturi pentru brioșe pufoase
Pentru a obține brioșe pufoase, este esențial să ții cont de câteva elemente care influențează textura și creșterea acestora. În primul rând, ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, deoarece acest lucru ajută la o mai bună omogenizare a aluatului. Amestecarea excesivă a ingredientelor care intră în compoziția aluatului poate duce la brioșe dense. Mixează-le delicat și doar până când se combină și sunt încorporate.
Un alt truc pentru brioșe pufoase este utilizarea unei cantități suficiente de agenți de afânare, cum ar fi praful de copt sau bicarbonatul de sodiu, în funcție de rețetă, pentru a asigura creșterea corespunzătoare. Lichidele din rețetă, cum ar fi laptele, iaurtul sau untul topit, aduc umiditate și contribuie la textura moale.
Citește și: Cum preparăm cea mai reușită rețetă de Lava cake cu ciocolată amăruie - Rețeta lui Chef Munti
Gătirea brioșelor la o temperatură corectă, în cuptorul bine preîncălzit, ajută la formarea rapidă a unei cruste ușoare, care păstrează consistența pufoasă interioară. În plus, lăsarea aluatului să se odihnească câteva minute înainte de coacere permite agenților de afânare să înceapă să acționeze, contribuind astfel la o textură mai ușoară și mai aerată.
Brioșele se coc, de obicei, la o temperatură de 180-200°C, în funcție de rețetă și de cuptor. Dacă folosești un cuptor ventilat, este recomandat să cobori temperatura cu 10-20°C. Brioșele trebuie coapte timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii la suprafață și trec testul scobitorii. Atunci când scobitoarea introdusă în mijlocul unei brioșe iese curată. Preîncălzirea cuptorului este esențială pentru a asigura o coacere uniformă și pentru a permite brioșelor să crească frumos.
Citește și: Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac. Brioșe aperitiv perfecte pentru gustări sau pachete
Mai mult decât hidratare... 4 fructe pe care trebuie să le consumi ca să scazi riscul de a avea cancer de colon...