Acesta este ineditul experiment făcut de o femeie care a aflat de pe internet faptul că monedele puse în vazele cu flori au un efect surprinzător. Dornică să afle dacă este vorba despre un mit sau despre ceva real, aceasta a testat totul printr-un experiment și nu mică i-a fost surpriza atunci când a văzut efectele.
Ce se întâmplă dacă pui monede de 5 bani în vaza cu flori și le lași acolo. O femeie a descoperit ce efect are acest truc
Atunci când primești niște flori cadou sau atunci când culegi niște flori din grădină, tot ce îți dorești este ca acestea să rămână proaspete pentru cât mai mult timp, ca să le cât admiri din plin și să te bucuri de frumusețea lor.
Când a descoperit pe internet un truc cu monede de cupru, o femeie a decis să facă experimentul chiar la ea acasă, ca să vadă dacă este vorba despre un simplu mit sau despre ceva cât se poate de real. Astfel, florile tăiate le-a pus într-o vază cu apă și înăuntru a adăugat câteva monede, pe care le-a lăsat acolo.
Citește și: De ce se pune la geam sau la ușă o pungă cu apă și monede, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu
Nu a durat mult până ce a putut să observe ce s-a întâmplat, de fapt. Florile au rezistat ceva mai mult și s-au ofilit mult mai greu față de cele ținute în vază fără monede. Care este totuși explicația? Se pare că totul are legătură cu știința: unele monede sunt făcute din cupru, un metal ce are proprietăți antibacteriene și antifungice. Acest lucru înseamnă că bacteriile nu se mai dezvoltă în apă și florile rezistă pentru mai mult timp.
Totuși, femeia a evidențiat faptul că nu datorează totul monedelor, mai ales că cele din zilele noastre nu sunt făcute doar din cupru, ci din aliaje. În România, singura monedă ce este placată cu cupru este cea de 5 bani. Totuși, autoarea articolului a spus că trucul poate funcționa mai bine cu monede mai vechi, făcute integral din cupru, au informat cei de la rd.com.
Ca să faci florile să reziste mai mult în vază, sunt câteva trucuri simple, dar eficiente. În primul rând trebuie să tai tulpinile corect, adică oblic, într-un unghi de 45 de grade (poți folosi cuțit sau foarfecă de grădinărit). Repetă tăierea la fiecare 2-3 zile, ca să permiți absorbția apei. Schimbă apa zilnic sau la două zile și spală vaza înainte de a pune apă proaspătă. Poți adăuga o linguriță de zahăr și una de oțet alb, pentru hrănire și prevenirea apariției bacteriilor. Poți folosi, de asemenea, și hrană specială pentru floir. Dacă stau în apă, frunzele se descompun și cresc bacterii, ceea ce scurtează viața florilor, așa că trebuie să le culegi imediat. Florile rezistă mai mult într-un spațiu răcoros.
În plus, specialiștii spun că trebuie să eviți lumina directă a soarelui, radiatoarele sau curentul de aer. De asemenea, unele flori, cum ar fi lalelele sau trandafirii, preferă apă rece. Dacă florile sunt ofilite, atunci încearcă să le bagi în apă rece timp de o oră sau două.
Cum poți controla ce vezi pe Instagram. Trucul simplu care îți poate schimba imediat contul... De ce se sărbătoresc zilele de naștere. Care este originea tradiției și cum s-a schimbat de-a lungul timpului...